Artan enerji maliyetleri ve krizleri nedeniyle ülkemizde özellikle organize sanayi bölge çatılarında, tarım alanlarında, bireysel kullanım alanlarında GES panelleri kullanımı hızla artmaktadır. Güneş enerjisi sistemleri için elektronik çözümler oldukça önemlidir, çünkü bu sistemler genellikle elektronik verim ve kontrol sistemleri kullanarak çalışır. Aşağıda, firmamız tarafından gerçekleştirilen GES için farklı elektronik çözümler yer almaktadır.

Akü monitörleri: Akü monitörleri, GES kullanılarak şarj edilebilir pillerin izlenmesi, pillerin ömrünün uzatılması. Bu cihazların, pillerin şarj edilmesini, gerilimini, kalmasını ve diğer özelliklerini ölçerek, pillerin daha güvenli ve verimli bir şekilde korunmasını sağlar.

Veri Toplama Cihazları: Veri toplama cihazları, GES maliyetlerin elde edilen verileri toplar ve analiz eder. Bu cihazları, güneş panelini çalıştırırken, şarj durumunu, akü sıcaklığını ve diğer verileri izleyerek, sistem performansını ve kapasitesini artırır.
Kablosuz Haberleşme Cihazları: Kablosuz haberleşme cihazları, GES uzaktan kumanda ve kontrol pencerelerini sağlar. Bu cihazlar, internet bağlantısı üzerinden sistem denetimi göndererek, sistem izlemeyi izlemek ve denetlemek için uzaktan erişim sağlar.

Güneş Takip Sistemi; Güneş ışınlarından maximum yararlanmak için GES panellerini yerleştirilmiş motorları güneşin açısına göre otonom takip eden elektronik PCP devrelerini üretmekteyiz.

GES Panel Temizleme Robotları; GES panelleri fabrikalarda yoğun baca dumanlarından kuş pisliklerinden veya kimyasallardan, tarım alanlarında ise toprak tozlarından kirlenmektedir. GES panel temizleme robotlarının kontrol sürücülerini üretmekteyiz. Bu kontrol sürücüleri panel arası boşluklardan düşmeyecek sensörlerle donatılmıştır özel kumandası veya telefon uygulaması ile kontrol edilebilecek şekilde tasarlamaktayız.